
Poznaj smaki Korei – wprowadzenie do kuchni koreańskiej 04.07.2025 | godz. 17:00 prowadzi: Marta Niewiadomoska (Pani od koreańskiego) Kimchi znajdziesz dziś w niemal każdym sklepie, a koreańskie restauracje pojawiają się jedna po drugiej. Ale ile tak naprawdę wiesz o kuchni Korei? Czy znasz tteokbokki, placki jeon albo zupę z pasty sojowej? Wiesz, jak wygląda tradycyjny koreański grill i jak zachować się podczas posiłku w Korei? Podczas tego wykładu zabiorę Cię w podróż po smakach i zwyczajach kulinarnych Półwyspu Koreańskiego – od najpopularniejszych potraw, przez kulturę spożywania posiłków, aż po kuchnię koreańską w Polsce.Idealne wprowadzenie dla każdego, kto chce lepiej zrozumieć kuchnię Korei – niezależnie od tego, czy już próbował kimchi, czy dopiero zaczyna swoją przygodę z tamtejszymi smakami.
DBP | Rynek 58 | piętro III | Sala 35
obowiązują zapisy
Prelekcja połączona z degustacją potraw koreańskich. Liczba miejsc ograniczona.
Zapisy ruszają 16 czerwca. (Brak miejsc! Zapisy na listę rezerwową.)
Zgłoszenia prosimy wysyłać na:
Uczestnictwo w Wydarzeniu jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na utrwalanie i wykorzystanie wizerunku uczestnika zgodnie z Regulaminem.
W razie wątpliwości sprawdź godziny pracy lub skontaktuj się z wybranym działem biblioteki.