UWAGA!

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Czytaj więcej…

Zrozumiałem
W zestawieniu bibliograficznym: „Wszystko o chlebie” znajdują się opisy publikacji dotyczących „magii chleba” (etnografia, opowieści o chlebie), przepisy z lat dawnych i te współczesne dotyczące wypieku chleba. Zestawienie zawiera opisy książek i czasopism dostępnych w Dolnośląskiej Bibliotece Publicznej oraz publikacji dostępne w bibliotekach miasta Wrocławia.
Dodajmy, że Dolnośląska Biblioteka Publiczna posiada w swoich zbiorach jeden z najstarszych podręczników piekarnictwa, wydany w 1911 roku: „Piekarnictwo w teoryi i praktyce : pierwszy podręcznik w języku polskim do nauki piekarstwa”.

Oto link do nowego zestawienia:


WSZYSTKO O CHLEBIE >>
 
Przypominamy, że pod zakładką „Zestawienia bibliograficzne” (w menu „Katalogi”) można znaleźć WSZYSTKIE zestawienia (patrz >>), które mogą być przydatne uczniom i studentom przy pisaniu prac, ale także wszystkim osobom, których interesuje jakiś konkretny temat i poszukują książek lub publikacji prasowych z nim związanych.